Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Airco voor optimale klimaatbeheersing

 

De juiste airco in de slaapkamer

Verkoeling dankzij een airco, maar waar moet je rekening mee houden? TS24 legt het je uit! Verschillen tussen mobiele airconditioners en de split airco's, alle voor- en nadelen vergeleken.

Een airco in de auto is al helemaal ingeburgerd, want tijdens warme zomermaanden wil je in je auto liever niet in de plakkende warmte zitten. Het liefst houd je de temperatuur binnen enigszins binnen de perken. In de woonkamer of de slaapkamer zijn die warme temperaturen niet zo gewenst. Een fijn leefklimaat zorgt dat je aangenaam vertoeft in je eigen huis. En met een airconditioner voor de nodige verkoeling wordt jouw leefklimaat zeker een stuk prettiger!

Mobiel of vast: airco’s zijn er diverse soorten en maten

Je woning kun je op diverse manieren verkoelen. Wil je een verplaatsbare oplossing? Dan kun je kiezen voor een mobiele airco. Wil je liever een permanente oplossing? Kies dan voor een wand airconditioner. Dan heb je nog de keuze tussen één, twee of drie binnenunits, een airco die alleen kan koelen of liever een airco die ook kan verwarmen. En wat te denken van design, kleur en geluidsproductie? Voldoende factoren dus die jouw keuze voor een airco kunnen beïnvloeden.

Mobiele airco’s  

Een mobiele airco heeft als grote voordeel dat je hem kunt verplaatsen. Handig als je overdag je woonkamer wilt koelen en ’s avonds je slaapkamer. Warme lucht raakt een mobiele airco meestal kwijt via een slang naar buiten. Een mobiele airconditioner produceert vaak iets meer geluid dan een wandairco, omdat de hele unit binnenshuis staat. Over het algemeen worden mobiele airco’s gebruikt voor het tegengaan van de enorme hitte die kan ontstaan, wanneer u geen airco gebruikt.?

Wandairconditioners

Een wandairco bestaat uit twee, of meerdere, delen. Dit wordt ook wel splitsysteem genoemd. Eén onderdeel van de airco is bevestigd aan de binnenzijde van je woning, één deel aan de buitenzijde. Om te zorgen dat koele lucht via de buitenunit uit de binnenunit stroomt zijn beide delen met slangen aan elkaar verbonden. Een groot voordeel van een dergelijk spitsysteem is dat het luidruchtigste deel van de airco aan de buitenkant van je woning geplaatst wordt. Je hebt dus veel minder geluid binnen.

De aanschaf van een airco, waar let je op?

Bij de aanschaf van een airco zijn er diverse zaken waar je op moet letten. Belangrijk is te weten wat het koelvermogen van de airconditioner is, hoeveel geluid hij produceert en welke functies er allemaal op zitten.

Het koelvermogen van de airco

Hoe groter de ruimte, hoe meer koelvermogen een airco nodig heeft. Ook wanneer je de werkelijke temperatuur flink wilt laten zakken of in een ruimte zit vol mensen of (computer)apparatuur moet de airco van jouw keuze een flinke koelcapaciteit hebben.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een airco kan een belangrijk punt zijn, met name als je de airco wilt gebruiken in de slaapkamer. Het is fijn om lekker koel te kunnen slapen, maar erg vervelend als de airco je wakker houdt. Een mobiele airco produceert gemiddeld zo’n 64 dB en een gemiddelde wandairco produceert gemiddeld zo’n 25 dB. Geluid is ook een factor om rekening mee te houden. Hoe hard een geluid overkomt kan verschillen door andere geluidsinvloeden, zoals muziek of dagelijks spelende kinderen in huis. Is bijvoorbeeld een kantoorruimte waar dagelijks muziek wordt gedraaid is het minder storend wanneer je een airco van 64 dB aanschaft, dan wanneer je dezelfde mobiele airco in een stille ruimte plaatst.

Quick-Connect of laten installeren

Wanneer je een Quick-Connect airco aanschaft, geniet je heel snel van verkoeling! Deze airco’s kun je makkelijk zelf installeren, omdat ze al gevuld zijn met koelmiddel. Een reguliere airco heeft dit niet, waardoor deze altijd door een STEK-erkend installateur zal moeten worden gemonteerd. Het na  deel van een airconditioner met een Quick-Connect koppeling is dat de lengte van de leiding tussen beide units vast staat, deze is niet in te korten of te verlengen.

Ontdek in onze How-To hoe snel en simpel je een Quick-Connect Airco installeert!

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 06 Juni 2014

https://www.ts24.be/images/blog/juni_airconditioning/airco_in_de_slaapkamer.jpg

Deel deze blog

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"TS24, zet de klant op nr 1"

Bloem - Teamleider Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.