Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Wat zijn de verschillende luchtgordijnen?

 

Wat zijn de verschillen tussen luchtgordijnen?

Wat zijn de verschillen tussen luchtgordijnen? Hoe helpt een luchtgordijn om binnen- en buitenklimaat te scheiden? Dat is simpel, wij leggen het uit!...

Wanneer het kouder wordt, ben je als winkelier vaak genoodzaakt de deuren dicht te houden. Hierdoor houd je de koude lucht buiten, maar kan het gebeuren dat de klant minder uitgenodigd wordt om binnen te komen. Als gevolg merk je dit in de maandelijkse omzetcijfers. ‘s Zomers is het vervelend dat je klanten te maken krijgen met insecten, zoals vliegen en wespen, maar ook met te warme lucht die van buiten de winkel binnenkomt. Vervelende situaties, waarbij je wanneer je de deuren open houdt ‘s winters, de energiekosten erg hoog uitvallen. Een luchtgordijn is daarom erg geschikt om de buitenlucht van de binnenlucht kunt scheiden. Er zijn diverse soorten luchtgordijnen:

Warm water luchtgordijn. 
Deze sluit je aan op de CV installatie. De lucht uit het luchtgordijn wordt verwarmd door middel van warm water. Vaak bestaat de regeling van zo’n warmwater luchtgordijn uit een 3-weg ventiel. Dit is vaak de meest goedkope oplossing in vergelijking met andere luchtgordijnen.

Elektrisch luchtgordijn. 
Deze wordt aangesloten op krachtstroom (400V) en is uitgevoerd met een elektrische heater. De elektrische luchtgordijnen zijn uitgerust met een elektrisch verwarmingselement, waardoor het luchtgordijn de winkel snel opwarmt. De ventilatorsnelheid en de verwarmingscapaciteit zijn regelbaar op afstand, door middel van een afstandsbediening.

Luchtgordijn met volautomatische regeling. 
Deze past zich het gehele jaar aan aan de buitentemperatuur met inachtneming van de gevraagde temperatuur. Dit zorgt voor een optimale werking en lager energiegebruik. Bij deze serie kun je kiezen tussen een warm water-, elektrische verwarming of een luchtgordijn zonder verwarming.

Koud luchtgordijn.
Koude luchtgordijnen zijn bedoeld om warme lucht buiten je winkel te houden. Ideaal voor de hete zomers, om je klanten de kans te geven in een koele winkel rond te lopen. Door het creëren van een onzichtbare barrière voorkomt het gordijn het ontsnappen van koude lucht. Deze koude luchtgordijnen beschikken over ventilatoren die zorgen voor een geruisloos en groot luchtstroom.

De voordelen van luchtgordijnen

 Uit Belgisch onderzoek is gebleken dat klanten, wanneer de deur dicht blijft, minder snel bij je binnenkomen. Een paar maanden geleden heeft de Mechelse gemeenschap zelfs een actie gehouden, de ‘Gesloten deuren’-campagne, om iedereen erop te wijzen dat je energie verspilt wanneer je de winkeldeuren ‘s winters openhoudt.

Je hebt vast direct een aantal vragen m.b.t. luchtgordijnen. Wat scheelt het je aan energiekosten? Komen de klanten echt sneller binnen wanneer mijn winkeldeur ‘s winters open blijft staan?

Deur open zonder warmte verlies

Keuzehulp voor het meest geschikte luchtgordijn

Wanneer je een winkel- of garagepand hebt, zou een luchtgordijn een erg geschikte manier zijn om te zorgen dat de buitenlucht en de binnenlucht van elkaar worden gescheiden. Wil je graag meer informatie over hoe je het juiste luchtgordijn kiest en met welke factoren je rekening moet houden? Lees dan onze How-To:

Gebruik onze How-to om een het juiste luchtgordijn te kiezen!

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 18 Juli 2014

https://www.ts24.be/images/blog/luchtgordijnen/luchtgordijnen-blog-banner.jpg

Deel deze blog

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.