Voor 23:00 besteld en betaald? 2-4 dagen in huis!* | Binnen België gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.

Haard zonder afvoerkanaal? | TS24 geeft tips en uitleg!

 

Sfeerhaard zonder afvoerkanaal?

Met een sfeerhaard creëer je sfeer in huis, ook zonder afvoerkanaal. Waarmee creëer je dezelfde sfeer als met een open haard? TS24 geeft tips!

Een haardvuur is gezellig en wordt veelal gebruikt om een aangename, warme sfeer in huis te creëren. Een traditonele open haard of houtkachel kan echter niet in elke woning geplaatst worden. Ook voor mensen met luchtwegklachten, zoals astma, is een open haard vaak geen optie. Een elektrische sfeerhaard of gashaard kan dan uitkomst bieden. Welke verschillende mogelijkheden er zijn, lees je hieronder.

De beste haard zonder afvoerkanaal

Voordat je besluit op welke manier je de sfeer van een open haard wilt nabootsen, is het handig te bepalen welk type sfeerhaard bij jouw wensen past.

Gashaarden en gaskachels:
Veel gashaarden en gaskachels zijn tegenwoordig uitgevoerd met een gesloten verbrandingssysteem. Dit maakt een afvoerkanaal overbodig. Deze gashaarden zijn uitgerust met een zogenaamde katalysator, waardoor de verbrandingsgassen worden geneutraliseerd.

Bio-ethanol haarden:
Het grootste voordeel van een bio-ethanol haard is dat de brandstof zeer zuiver is, veel schoner dan hout of olie. Vaak wordt de brandstof bio-ethanol vervaardigd uit een biologische bron zoals maïs, suikerbieten en suikerriet. Een bio-ethanol sfeerhaard geeft bijna geen roetaanslag, maar je hebt redelijk veel vloeistof nodig om de haard lange tijd te laten branden (gemiddeld 400 ml per uur).

Elektrische sfeerhaarden:
Een elektrische sfeerhaard kent dezelfde voordelen als een gashaard. Tegenwoordig is het vlammenspel dusdanig realistisch dat het zeer dicht in de buurt komt van het vlammenspel van de traditionele open haard. Tevens heeft de elektrische sfeerhaard een verwarmingsfunctie, waardoor je hetzelfde warme en knusse gevoel krijgt als bij een open haard.

Elektrische sfeerhaarden: verschillende mogelijkheden


Elektrische sfeerhaard zonder afvoerkanaal

Zoals aangegeven is het vlammenspel van een elektrische sfeerhaard nauwlijks te onderscheiden van dat van een traditionele open haard. Het grootste voordeel: een elektrische sfeerhaard is schoon en produceert geen afvoergassen, waardoor de haard geen vaste plek in huis hoeft te hebben. Wanneer je besluit de inrichting in je huis te veranderen, kun je de elektrische haard gemakkelijk een nieuwe plek geven, maar alleen wanneer je kiest voor een mobiele elektrische sfeerhaard. We onderscheiden twee soorten elektrische sfeerhaarden:

Inbouw elektrische sfeerhaard:
Een inbouw sfeerhaard komt het meest overeen met het uiterlijk van een traditionele open haard. Vaak is een elektrische inbouw haard verkrijgbaar inclusief omkasting.

Mobiele elektrische sfeerhaard:
Een mobiele elektrische sfeerhaard heeft als bijkomend voordeel dat je deze kunt verplaatsen. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact. Vaak zijn de mobiele sfeerhaarden voorzien van wieltjes en extra verwarmingsmogelijkheden, waarbij de verwarming onafhankelijk van het vlameffect in te stellen is. De meeste mobiele elektrische sfeerhaarden dienen alleen voor bijverwarming in huis. Ze zijn ideaal voor kleinere ruimte tot zo'n 40m2. Vaak zijn mobiele sfeerhaarden, net als inbouw sfeerhaarden, voorzien van een ventilator die de warmte aan de bovenzijde uit de haard blaast.

  
Elektrische sfeerhaard inbouw zonder afvoerkanaal

De Eurom Sfeerhaard Barcelona Mobiel

DDe Eurom Sfeerhaard Barcelona is een zeer geschikte elektrische sfeerhaard zonder afvoerkanaal om optimaal te genieten van het knusse vlammenspel en bijverwarming. Wil je graag meer informatie over hoe je de traditionele open haard kunt nabootsen, zonder rookkanaal? Hoe je de meest verkochte elektrische sfeerhaard moet installeren en gebruiken? Lees dan onze How-To:

In onze How-to laten we je stap-voor-stap zien hoe je de Barcelona sfeerhaard moet installeren en gebruiken!

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 10 September 2014

https://www.ts24.be/images/blog/sfeerhaarden/sfeerhaarden_blog_header.jpg

Deel deze blog

Opmerkingen

Plaats uw opmerking

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Miauw!"

Baco - Manager ontstressen

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.