Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/ts24_be/web/templates/ts24be/source/inc/xtc_show_category.inc.php on line 61 Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/ts24_be/web/templates/ts24be/source/inc/xtc_show_category.inc.php on line 90 TS24 blog: Een hetelucht gaskanon: 10 tips voor gebruik Gereedschap Webshop Eurom, Güde – Doe-het-Zelf Shop » TS24
+31-532005018 (09:30 - 11:30 + 16:00 - 18:00) | Voor 23:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen België gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.

Een hetelucht gaskanon: 10 tips voor gebruik

 

TS24 geeft tips: veilig een gaskanon gebruiken

Tien tips bij de aanschaf van een hetelucht gaskanon!

Snelle warmte, ideaal om grote(re) ruimtes op te warmen, eenvoudig in gebruik. Aan een hetelucht gaskanon zitten heel veel voordelen. Er zijn echter ook een aantal dingen waar je goed op moet letten. Niet alleen voor je een gaskanon aanschaft, ook tijdens het gebruik. Wij geven je graag een tiental tips!

Gebruik een hetelucht gaskanon nooit voor huishoudelijke toepassingen. De ventilatie is dan niet voldoende waardoor gebruik van een gaskanon gevaarlijk kan zijn.

Wissel de gasflessen voor butaan en propaan nooit om. Butaan gasflessen zijn gemaakt om onder een lagere druk te werken. Vul je deze met propaangas ontstaat er een levensgevaarlijke situatie (ontploffingsgevaar).

De meest gebruikte gassoort voor gaskanonnen is propaan. Wil je een gaskanon gebruiken terwijl het buiten vriest of nabij vriezen is, kies van voor propaan. Butaan, in tegenstelling tot propaan, is ongeschikt voor toepassingen waarbij de temperatuur waarin de gastank of gasfles staat opgesteld beneden de 5°C.

Zowel propaan als butaan is zwaarder dan lucht. Bij een lekkage zakt het gas dus naar de grond. De vermenging aldaar met zuurstof kan een explosief mengsel vormen. Plaats je gaskanon daarom nooit in een kelder of anderzijds onder de grond.

Zorg er altijd voor dat je voldoende ventilatie hebt in de ruimte waar je het gaskanon gebruikt. Voor een volledige en veilige verbranding van propaan of butaan is namelijk voldoende verse lucht nodig. Is deze lucht niet aanwezig? Dan kan er koolmonoxide vrijkomen, met alle nare gevolgen van dien.

Gaskanonnen zijn voorzien van een ventilator, aangestuurd door een motor. Laat deze voor het daadwerkelijke ontsteken van de kachel en na het sluiten van de gastoevoer nog 30 seconden branden. Zo weet je zeker dat je met schone lucht aan het werk bent.

Een gasfles moet altijd gekeurd zijn. Na 10 jaar moeten zowel propaan als butaan gasflessen vervangen worden om hun veiligheid te kunnen garanderen. De gasslang moet na maximaal 5 jaar worden vervangen.

Weet je niet zeker welke gassoort je tot je beschikking hebt? Kijk dan naar de kleur van de gasfles. Een butaan gasfles is altijd blauw, een propaan gasfles is grijs, legergroen of rood.

Let goed op brandbare zaken als papier of stof als je een gaskanon gebruikt. De uitstoot vlakbij het kanon is bijzonder heet en kan zeer eenvoudig dergelijke spullen laten ontbranden.

Houd vanzelfsprekend kinderen en andere onbevoegde personen uit de buurt van het gaskanon. Als ze niet weten waar ze mee te maken hebben zouden ze zichzelf ernstig kunnen bezeren.

Heel eenvoudig en heerlijk warm: met een gaskanon lukt 't! 

Nu je alle tips en aandachtspunten op een rij ziet staan lijkt een gaskanon wellicht een gevaarlijk apparaat. Vergeet echter niet: als je er zorgvuldig mee omgaat kan er eigenlijk bijna niets misgaan. Je hebt dan een ideale verwarmingsbron in handen voor wat extra warmte. Perfect tijdens een buitenfeestje, verbouwing of de verwarming van een ruime loods.

Ons assortiment hetelucht gaskanonnen vind je hier.

Geplaatst op 12 December 2014

https://www.ts24.be//images/blog/gaskanon-tips.jpg

Deel deze blog

Stuur deze blog via e-mail Deel deze blog op Facebook Deel deze blog op Twitter Deel dit blog op Google Plus Deel dit blog op Google Plus

Opmerkingen

Plaats uw opmerking

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vind je er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf je afleverdag en tijd

"E-commerce logistics?"

Montapacking - E-fullfilment partner van TS24

Heb je vragen over je bestelling, of kom je er niet uit met je product? Vind hier het antwoord op je vraag, of bel met onze klantenservice.