Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Een terrasverwarmer instellen, hoe doe je dat?

 

TS24 legt uit: een terrasverwarming installeren

Als het ‘s avonds koeler wordt en de zon onder gaat zorgt een terrasverwarmer of heater ervoor dat je nog heerlijk buiten kunt blijven zitten. Maar hoe zorg je er nou voor dat je het meeste uit je terrasverwarmer haalt? Hoe stel je hem het beste af? We leggen het je hieronder uit.

Terrasverwarmers: twee types

Er zijn eigenlijk twee types terrasverwarming, staande en hangende. Een staande terrasverwarmer zet je op de grond of op een tafel. Een staande heater geeft meestal rondom warmte af. Een hangende terrasverwarmer bevestig je meestal een de muur of onder een parasol. Dit type terrasverwarming geeft zijn warmte vooral naar voren (en deels naar de zijkant) af. In deze blog bespreken we de montage van een hangende terrasverwarmer.

Waar hang je de terrasverwarmer op?

Waar je een terrasverwarmer ophangt of neerzet is van een aantal zaken afhankelijk. Natuurlijk van je eigen voorkeur, maar ook van de weerbestendigheid van de heater. Wanneer de terrasverwarming volledig weerbestendig is kun je hem in weer en wind buiten laten hangen.

Nagaan of jouw terrasheater volledig weerbestendig is gaat eenvoudig. Een terrasverwarmer krijgt altijd een bepaalde beschermklasse mee, de zogenaamde IP-waarde. Deze waarde bestaat uit twee cijfers, bijvoorbeeld IP-25. Het tweede cijfer, in dit geval de 5, staat voor de mate van waterdichtheid. Het cijfer 5 of hoger houdt in dat de terrasverwarming in weer en wind buiten kan hangen.

Is het tweede cijfer een 4? Dan is jouw terrasverwarming spatwaterdicht en moet je hem dus onder een afdak of luifel hangen. Is het cijfer lager dan 4? Dan kun je de terrasheater alleen onder een overdekt terras gebruiken.

Op welke hoogte hang je je terrasverwarmer?

De montagehoogte heeft een aanzienlijke bijdrage in het effectief verwarmen van je terras. Er is een handige vuistregel om de beste hoogte eenvoudig te bepalen:

Je kunt ook andersom rekenen: als de maximale hoogte die je kunt bereiken 2,10 meter is kun je het beste kiezen voor een terrasverwarmer met een vermogen van 1400W of 1500W.

Waarom is deze montagehoogte nou zo belangrijk? Een fabrikant houdt, bij het ontwerp van een terrasverwarming, rekening met een bepaald oppervlak wat hij wil verwarmen. Wanneer je bij de montage een totaal andere hoogte aanhoudt zul je de terrasverwarmer als niet toereikend of juist als veel te warm ervaren.

Handig, in onderstaand overzichtje kun je zien welk wattage geschikt is voor jouw terrasverwarmingswensen:

Optimaal genieten van jouw terrasverwarmer

Door je aan de montageregels te houden haal je gegarandeerd het maximale uit jouw terrasverwarmer en kun je avond na avond optimaal genieten van het buitenleven!

Direct zelf aan de slag? In ons assortiment vind je diverse terrasverwarmers.


 

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 25 Juni 2015

https://www.ts24.be/images/blog/header-terrasverwarmer-monteren.jpg

Deel deze blog

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Miauw!"

Baco - Manager ontstressen

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.