Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Vijf manieren om jouw badkamer te verwarmen

5 MANIEREN OM JOUW BADKAMER TE VERWARMEN

Kom je net je warme bed uit, stap je direct een koude badkamer binnen! Dat is zeker geen pretje. In de koudere wintermaanden is dit helaas vaak het geval. Maar er is een manier om dit probleem op te lossen.

En dat is badkamer verwarming. Maar op welke manier kun je dit doen? Wij vertellen je graag over de 5 manieren waarop je je badkamer kunt verwarmen.

Badkamer verwarming onderscheiden we in 2 categoriëen. Hoofdverwarming en bijverwarming. Je spreekt van hoofdverwarming wanneer de temperatuur in een ruimte op constant niveau wordt gehouden. Het zorgt ervoor dat alle elementen in je badkamer niet koud en kil aanvoelen en dat muren en vloeren minder lang vochtig zijn. Hoofdverwarming is een meer permanente oplossing geschikt voor een groter budget. 

Sommige mensen kiezen er ook voor om bijverwarming te plaatsen in hun badkamer. Bijverwarming kan overal in de badkamer geplaatst worden en past beter bij een wat kleiner budget. Het grote voordeel hiervan is dat het op een snelle en krachtige manier de temperatuur verhoogt. En je hebt alleen maar een geaard stopcontact nodig.

1. VLOERVERWARMING, DE NUMMER 1 POPULAIRSTE BADKAMER VERWARMING

Vloerverwarming is erg populair als het gaat om badkamer verwarming. Nieuwbouw woningen worden er tegenwoordig al automatisch mee uitgerust. Het is een centrale manier van verwarming dat als hoofdverwarming wordt gebruikt. Vloerverwarming is om verschillende redenen erg geschikt:

De installatie is echter een behoorlijk werkje en we raden dan ook aan dit door een erkend vakman te laten doen.

2. WANDVERWARMING IS EEN ZUINIGE MANIER VAN VERWARMEN

Je kunt wandverwarming vergelijken met vloerverwarming, alleen zitten de verwarmingsbuizen niet in de vloer, maar in de wanden. Het is ook een centrale manier van verwarmen dat als hoofdverwarming wordt gebruikt. Wandverwarming is ook om dezelfde redenen als vloerverwarming erg geschikt voor je badkamer.

Wanneer je het in combinatie legt met vloerverwarming is het zelfs een hele energiezuinige manier van verwarmen. In korte tijd heb jij dan je badkamer verwarmd. Alleen ook hier geldt: de installatie in een bestaande badkamer is een vrij ingewikkelde klus.

3. DE TRADITIONELE, MAAR MEEST GEBRUIKTE MANIER: DE ELEKTRISCHE RADIATOR

Een decentrale manier om je badkamer te verwarmen, is de radiator. Het wordt vaak ook gebruikt als hoofdverwarming. Het neemt wel iets ruimte in, in vergelijking met vloer- en wandverwarming. Maar het is gelukkig al lang niet meer een lelijk apparaat in je badkamer. Nee, het is absoluut een design stuk geworden tegenwoordig. Je hoeft dan ook echt niet bang te zijn dat een radiator niet past in jouw badkamer style.

Let wel goed op! Als je een elektrische radiator koopt, dan moet deze wel geschikt zijn voor de badkamer. Je kunt zien of de radiator dat is door te kijken naar de IP-normering. De kachel moet voorzien zijn van een IP-normering van minimaal IPx4. Vooral het getal 4 (of hoger) is belangrijk. Dan is het namelijk spatwaterdicht. Kijk ter inspiratie naar ons aanbod elektrische radiatoren speciaal voor de badkamer. Al deze verwarmers zijn geschikt voor de badkamer. 

Er zijn twee soorten elektrische badkamer verwarmers te onderscheiden: met ventilator en zonder ventilator.

Bovenstaande drie manieren om te verwarmen zijn dus hoofdverwarming. Er zijn ook nog twee voorbeelden van bijverwarming.

Bekijk de Oliegevulde Radiator Kachel HOR 2000/9/4D van Rowi. Deze Rowi radiator is perfect om de badkamer op te warmen. Door de eenvoudige bediening via display en met de ingebouwde thermostaat regel je de warmte gemakkelijk zelf. 

4. ELEKTRISCHE KACHEL, LETTERLIJK PLUG-AND-PLAY

Een decentrale manier om bij te verwarmen is de elektrische kachel. De elektrische kachel is gevuld met olie of een andere vloeistof die wordt verwarmt door elektriciteit. Het grote voordeel: de installatie is super makkelijk en de snelheid waarmee de badkamer wordt verwarmd, is snel. Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken en het is klaar voor gebruik. Let op, het moet uiteraard wel een geaard stopcontact zijn!

En let ook hier op of de elektrische kachel wel geschikt is voor een badkamer. De kachel moet dus voorzien zijn van een IP-normering van minimaal IPX4. Wel zo belangrijk en veilig voor een kachel die je op je badkamer gaat zetten!

Bekijk daarom de HBS 1800/3/2 Premium Badkamer Kachel van RowiDe Rowi kachel heeft beschermklasse IP21, wat hem geschikt maakt voor plaatsing in een vochtige ruimte tot 54 m3.

5. INFRAROOD: SNELLE EN KRACHTIGE VERWARMING VAN JE BADKAMER

Tot slot hebben we infrarood badkamer verwarmers, ook wel infraroodstralers genoemd. Deze decentrale verwarmer is compact en verwarmt de badkamer snel en krachtig. Infraroodstralers hebben twee voordelen t.o.v. de elektrische radiatoren:

TS24 heeft diverse infraroodstralers voor jouw badkamer. Bekijk bijvoorbeeld onze infrarood verwarmingspaneel van Rowi.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 26 Oktober 2021

https://ts24.nl/images/product_images/original_images/149428_8.jpg

Deel deze blog

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Techniek en service"

Merijn - Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.