Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Uitgelegd: de verschillen tussen elektrische kachels

Afbeelding van radiator

Normaal gesproken verwarm je je huis door middel van gasverwarming. Je CV-installatie werkt op gas en verwarmt hiermee de radiatoren in jouw woning. Het komt echter voor dat er plekken in je huis zijn waar geen centrale verwarming is. Een elektrische kachel is dan perfect inzetbaar als bijverwarming. Je schuur of badkamer verwarm je zo makkelijk en snel, zonder het hele huis warm te hoeven stoken.

Drie soorten elektrische verwarming

Elektrische kachels zijn eigenlijk in drie soorten in te delen: ventilatorkachels, convectorkachels en straalkachels. Hieronder lees je wat deze kachels uniek maakt.

Ventilatorkachel:
Een ventilatorkachel werkt met behulp van een elektrische weerstand en een ventilator. De weerstand genereert de warmte, de ventilator blaast de opgewarmde lucht door de ruimte. Ventilatorkachels hebben geen hoog oplopende temperatuur, wat handig kan zijn als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Klein nadeel: je hoort de kachel altijd, omdat de ventilator altijd aan staat.

Convectorkachel:
Een convectorkachel is een 100% stille kachel. De opwarming van de lucht gaat op natuurlijke wijze, waardoor het langer duurt voor je kachel echt warm wordt. De koele lucht stroomt namelijk langs een warmtepaneel. Deze lucht wordt warm, stijgt op en maakt weer plaats voor nieuwe koude lucht. Een convectorkachel is vaak wat groter dan andere elektrische kachels en wordt erg warm aan het oppervlak.

Straalkachel:
Een  straalkachel straalt pas echt warme lucht af als hij heet is, maar dit gaat gelukkig vrij snel. Je kunt de warmte van een straalkachel vergelijken met de zon: sta je ervoor is het lekker warm, stap je uit de straling is de warmte ook weg. Een straalkachel is daarom ideaal voor ruimtes die niet volledig verwarmd hoeven te worden, zoals je badkamer. Het systeem van een straalkachel wordt vaak gebruikt in terrasverwarmers.

Tips bij de aanschaf van een elektrische kachel

We hebben je de belangrijkste verschillen tussen elektrische kachels uitgelegd. Er zijn echter nog een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als je een elektrische kachel aan wilt schaffen:

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 27 November 2015

https://www.ts24.be/images/blog/verschillen_verwarming/banner_verschillen_elektrische_verwarming.jpg

Deel deze blog

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Miauw!"

Baco - Manager ontstressen

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.