Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

De beste ventilator kopen - Verschillende soorten uitgelegd + 3 tips

De beste ventilator kopen

Tijdens de warme zomerperiode is een koele wind geen overbodige luxe. Of je nu op kantoor bent, in je woonkamer zit of in bed ligt, een ventilator geeft jou net dat beetje verkoeling tijdens warme dagen. De ventilator verkoelt de ruimte niet, maar verplaatst de lucht. Door de wind geeft dit toch een verkoelend effect. In een andere blog legden we al uit wat de kenmerken van een ventilator zijn. Maar er zijn veel verschillende soorten ventilatoren. Welke is nou de beste? Hieronder lichten we toe welke ventilator het beste is voor jouw situatie. Tot slot geven we je ook nog 3 tips als je een ventilator gaat kopen.

 

Wist jij trouwens dat een ventilator erg geschikt is om muggen weg te jagen? Muggen willen rustig zitten voordat ze gaan steken, en dat is niet mogelijk wanneer de ventilator waait. Dat is een fijn bijkomend voordeel van de ventilator.

De 4 voordelen van een tafelventilator

Om de beste ventilator te kiezen, bepaal je eerst waar je de ventilator wilt plaatsen. Wanneer je op zoek bent naar een kleine, compacte ventilator die gemakkelijk te verplaatsen is? Dan is een tafelventilator erg geschikt.  Een tafelventilator is erg geschikt om in een woonkamer, in een slaapkamer of op kantoor te gebruiken. Het heeft vaak verschillende snelheden, en je kunt het instellen om één kant op te blazen of juist draaien, waardoor de verkoeling zich meer verspreidt in de ruimte (dit wordt ook wel oscilleren genoemd).

Kortom om deze vier voordelen kies jij een tafelventilator:

Op zoek naar een tafelventilator? Bekijk hier ons assortiment ventilatoren.

De staande ventilator: het meest gangbare model

Wil je niet dat de gemotoriseerde waaier altijd op jouw bureau of tafel staat? Dan is de staande ventilator een goede optie. Het is het meest verkochte model. De staande ventilator plaats je op de vloer en is ook gemakkelijk te verplaatsen. Maar het heeft twee eigenschappen die als het meest prettig worden ervaren: de stang is in hoogte verstelbaar en het kan gemakkelijk grotere ruimtes verkoelen.  Ook hebben ze de mogelijkheid om te oscilleren. Dus de horizontale hoek is meestal handmatig vast te zetten.

De grote voordelen van de staande ventilator:

 

Op zoek naar een staande ventilator? Bekijk ons aanbod staande ventilatoren hier.

 

Een staande ventilator wordt ook wel zuilventilator, torenventilator, statiefventilator, of kolomventilator genoemd.

 

IN WELK GEVAL HEB IK EEN VLOERVENTILATOR NODIG?

vloerventilator

Vloerventilatoren hebben de meeste kracht van alle ventilatoren. Door de kracht kan dit model luidruchtig zijn. Hierdoor is dit model minder geschikt om in een kantoorruimte of slaapkamer te plaatsen. Een vloermodel, of grondventilator, is door zijn krachtige vermogen geschikt voor grotere ruimtes. Sommige van de vloerventilatoren kun je ook aan de muur bevestigen.

 

Op zoek naar een vloerventilator? Bekijk ons aanbod vloerventilatoren hier.

IS EEN PLAFONDVENTILATOR EEN GOEDE OPTIE VOOR DE SLAAPKAMER?

Voor een slaapkamer is een plafondventilator erg geschikt. De naam zegt het eigenlijk al: je bevestigt dit model aan het plafond. Deze ventilator verspreidt de lucht geleidelijk over de hele ruimte. Hierdoor waait de wind niet te veel in je gezicht, zoals bij een tafelventilator. Sommige modellen zijn voorzien van een lamp en zijn in- en uit te schakelen door de lichtknop. Ook in de woonkamer of andere ruimtes in huis is dit model goed te plaatsen. Het nadeel is dat je na bevestiging dit model niet gemakkelijk meer van ruimte kunt wisselen, zoals bij een tafelventilator of staande ventilator wel mogelijk is. Wil je meer weten of de plafondventilator? Bekijk dan ons andere blog over waar je op moet letten als je een plafondventilator koopt.

 

Ben je op zoek naar een plafondventilator? Bekijk dan ons assortiment plafondventilatoren.

TOT SLOT DRIE TIPS ALS JE EEN VENTILATOR GAAT KOPEN

Mocht je twijfelen over de aanschaf van een ventilator, dan geven we je natuurlijk graag advies. TS24 heeft een uitgebreid assortiment ventilatoren. Met de extra onderstaande drie tips koop jij gegarandeerd de beste ventilator voor jouw situatie.

Tip 1: Kijk goed naar het vermogen

Let op het vermogen van de ventilator. Hoe hoger het wattage, hoe harder de ventilator kan blazen. Voor een tafelmodel heb je minder vermogen nodig dan voor een vloermodel.

Tip 2: Houd rekening met het formaat

Let op het formaat van de waaier. Hoe groter de waaier, hoe meer lucht deze kan verplaatsen.

Tip 3: Bespaar stroom met een timerfunctie

Stroom besparen in de slaapkamer? Kies dan voor een ventilator met timerfunctie. De fan stopt namelijk op de vooraf ingestelde tijd. Erg geschikt om mee in slaap te vallen.

 

Heb je nog vragen over het kiezen van de beste ventilator voor jouw situatie?

Mocht je twijfelen over de aanschaf van een vliegenlamp, dan geven we je graag advies. Onze kan zowel telefonisch als per e-mail antwoord geven op je vragen. TS24 heeft een uitgebreid assortiment vliegenlampen, maar ook voor elektrische vliegenmeppers ben je bij ons aan het goede adres.

 

Mocht je twijfelen over de aanschaf van een ventilator, dan geven we je graag advies. Onze  klantenservice kan zowel telefonisch als per e-mail antwoord geven op je vragen. TS24 heeft een uitgebreid assortiment staande ventilatoren, maar ook voor plafondventilatoren ben je bij ons aan het goede adres.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 20 Mei 2018

https://lh6.googleusercontent.com/A2BnhHtjE1UA032606UnEdRSeE3d8OPrJ7zDLyAb4gjN9LrqbD121IsHDBxZE5ckd4ISN7vV7f_xP4QanoGnAtE3Bt4KqOb_3z9s7w5bJJ7s7BFSiUgQ-7rAjVtxW7UFIVPbo1J4

Deel deze blog

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Techniek en service"

Merijn - Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.