Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?

Koud he? Tijd om de verwarming een graadje hoger te zetten! Zo blijft het binnen lekker warm en zitten we niet klappertandend op de bank. De temperatuur omhoog brengen heeft echter een nadeel; de warmere lucht zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid behoorlijk daalt. Een te hoge luchtvochtigheid is ongezond, een te lage is echter ook niet prettig. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van je ogen en ook de planten en huisdieren vinden dit niet fijn. Om een te lage luchtvochtigheid te verhelpen of voorkomen kan een luchtbevochtiger worden ingezet. Hoe zo’n bevochtiger werkt leggen we je hieronder uit.

Verschillende soorten luchtbevochtiging

Er zijn diverse soorten luchtbevochtigers verkrijgbaar. De verschillende soorten noemen we hier:

De drie typen werken allemaal net even anders, maar dienen hetzelfde doel: de ruimte op de juiste luchtvochtigheidsgraad brengen en houden.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?

Alle luchtbevochtigers doen hetzelfde: vocht toevoegen aan de ruimte. Op deze manier wordt de luchtvochtigheid in je woonkamer, keuken of slaapkamer verhoogd, om zo een optimaal leefklimaat te verkrijgen.

Een ultrasone luchtbevochtiger werkt door middel van trillingen. Met deze trillingen wordt het water in de bevochtiger omgezet in fijne nevel. Met behulp van een ventilator wordt deze nevel door je huis verspreid, zodat je overal een aangename luchtvochtigheid ervaart. De meeste ultrasone luchtbevochtigers hebben een ingebouwde hygrostaat, zodat er altijd een stabiele luchtvochtigheid wordt gecreëerd.

Een stoombevochtiger heeft, net als een ultrasone bevochtiger, een ingebouwd waterreservoir. Het water wordt in het apparaat gekookt, waardoor stoom ontstaat. Deze stoom verhoogt de luchtvochtigheid in de ruimte. Het voordeel van deze manier van bevochtigen is dat filters niet noodzakelijk zijn. Dit maakt het apparaat zeer onderhoudsvriendelijk. Let wel op: een stoombevochtiger kan niet in de buurt van kinderen gebruikt worden.

Een koudwaterverdamper werkt middels een ventilator. Met deze ventilator wordt lucht langs een nat element gezogen. De vochtige lucht wordt vervolgens weer in de ruimte gebracht. Bij een koudwaterverdamper duurt het vaak wel wat langer voor de gewenste luchtvochtigheid bereikt is.

Hiermee hebben we de meest voorkomende luchtbevochtigers en hun werking genoemd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Schroom niet om ons een berichtje te sturen!

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 07 Oktober 2016

https://www.ts24.nl/images/blog/header-luchtbevochtiger.jpg

Deel deze blog

Dit vindt u misschien ook leuk

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Altijd een antwoord en oplossing paraat"

Suzan - Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.