Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Poets-experts bij TS24!

Het poetsen en polijsten van je auto. Hoe moet dit eigenlijk? Omdat wij, het team van TS24, onze klanten graag het beste advies willen geven, krijgen we elk jaar een lesje poetsen en polijsten. Dit jaar mocht de prachtige Volvo van ons financieel manager eraan geloven. Gelukkig was het de moeite meer dan waard. Maar hoe werkt het poetsen en polijsten van een auto nu eigenlijk? Wij leggen het je hieronder uit!

Stap 1. Het afplakken van de auto

Om de auto te beschermen tegen vlekken, werd deze voorhand afgeplakt met tape. Met uiterste zorg gingen de teamleden aan het werk om alle rubberen en plastic onderdelen te voorzien van afplaktape. Een behoorlijke klus, maar gelukkig stond er een heel team klaar om te helpen!

Stap 2. Kneden en kleien

Nadat de rubberen en plastic onderdelen van de auto netjes waren afgeplakt , kon het kleien beginnen. Het kleien van een auto is eenvoudig gezegd het reinigen van de lak van de auto. De klei moest eerst iets worden opgewarmd in je handen, zodat je er een soort ‘pannenkoek’ van kon maken. Vervolgens mocht het team de auto beginnen te kleien. Het klei haalt vuilresten uit het lak en behandeld kleine defecten. Binnen enkele minuten begon de lak van de Volvo alweer mooi te glimmen!

Stap 3. Poetsen en polijsten

Toen het kleiwerk was voldaan en de daadwerkelijke kleur van de auto weer zichtbaar werd, was het tijd voor de volgende stap: het polijsten! Met twee verschillende excentrische polijstmachines en wat polijstmiddel van 3M en Meguiars konden we beginnen. Allereerst moest er een klein beetje polijstmiddel op de machine worden aangebracht. Om er voor te zorgen dat de hele auto met genoeg polijstmiddel werd gepolijst, werden er stippen polijstmiddel over de hele auto aangebracht. Deze stippen moesten daarna worden uitgepoetst met de excentrische polijstmachines. Het hele team mocht het een keer proberen; wat behoorlijk wat polijstspetters en vieze kleding opleverde. Maar de klus werd netjes afgemaakt.

Stap 4. Waxen

Na het polijsten van de hele auto kon er uiteindelijk gewaxt worden. Eerst moest het overgebleven polijstmiddel worden uitgepoetst, waarna de wax op de auto kon worden aangebracht. Een leuk klusje waarbij je meteen een duidelijk resultaat kon zien. Door de inzet van het team van TS24 en de fantastische producten van Meguiars en 3M glom de Volvo als nooit tevoren!

Stap 6. Laatste check

Toen was het tijd voor de laatste check! Bij deze laatste check werd de auto met een zaklampje nog even geïnspecteerd. Dit deden de autopoetsers om te controleren of er geen plekjes op de auto over werden geslagen en of het polijstmiddel overal netjes was uitgepoetst. Na deze laatste check was de klus geklaard en schitterde de auto van voor tot achter. We waren dan ook met vlag en wimpel geslaagd!

Stap 7. Verwijderen van tape

Hoewel de auto er na onze poets- en polijst klus weer als nieuw uitzag, moest er natuurlijk nog één ding gebeuren. Om onze financieel manager niet met een auto vol tape de weg op te sturen, moest de tape eerst nog even verwijderd worden. Een korte taak, met als resultaat een zo goed als nieuwe Volvo.

Stap 8. Borrelen!

En dan waar ieder personeelslid de hele dag hard voor heeft gewerkt: de verdiende borrel! Met een schone, gepolijste auto en nieuwe kennis proosten we op de gezellige dag. 

Ben jij ook in een poetsbui gekomen door deze blog? In onze webshop vind je alle poets- en polijst artikelen die jij nodig hebt!  

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 13 September 2019

https://www.ts24.beimages/blog/poetsdag/banner.jpg

Deel deze blog

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.