Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.

Auto herfstklaar maken? Zo doe je dat!

De herfst zit al volop in de lucht en dat merk je! Bladeren, wind en regen: het komt ons allemaal weer tegemoet. Met slechter weer in aantocht heeft je auto ook behoefte aan een goede bescherming. Bereid hem goed voor op de gure dagen. Je gaat nu zelf toch ook niet meer zonder warme jas naar buiten?

Lak van de auto

In de herfst en wintermaanden heeft je auto veel te verduren van kou, regen, sneeuw en pekel. Daarom is het belangrijk om je auto voor de echte kou goed in de wax te zetten. Door een sterke wax te gebruiken is je auto gedurende de hele herfst en winter goed beschermd. Een wasbeurt daarentegen, kan je auto tussendoor wel goed gebruiken.

Denk ook aan het waxen van je velgen. Zo hebben vuil en oxidatie minder kans om zich aan je velg te hechten, met een mooier blijvende velg als resultaat! Daarnaast zul je zien dat al het wegvuil veel makkelijker van je velg verdwijnt. Ook je banden kunnen wel wat voeding gebruiken. Gebruik een goede banden-dressing, zodat je banden niet uitdrogen.

 

Ruitensproeiers en ruitenwissers

Houd er rekening mee dat je normale ruitensproeier vloeistof zijn werk niet meer goed doet als de temperaturen beginnen te zakken. Gelukkig is hiervoor speciale anti-vries ruitensproeier op de markt. Hiermee houd je je ruiten schoon en ijsvrij. Goed om te weten als de echte kou zijn intrede doet! Hou wel altijd een ijskrabber bij de hand: voor het zwaardere werk. Zorg er ook voor dat je ruitenwissers soepel zijn en geen scheurtjes vertonen. Vervang ze tijdig, zo voorkom je veel ergernis.

Overige bescherming

Alle weersinvloeden, zowel zomers als 's winters, hebben effect op de bewegende delen van je auto. Denk aan het draaimechanisme van je deur en raam, maar ook aan je raam- en deurrubbers! Om deze te beschermen kun je eens in de zoveel tijd alle bewegende delen behandelen met een contactspray. Hiermee verwijder je vocht en los je vuil en roestvorming op. De rubbers van je auto (deurrubbers en raamrubbers) kun je prima met Vaseline behandelen. Zo blijven ze soepel en verklein je de kans op uitdroging aanzienlijk.

Met deze tips knalt je auto makkelijk de herfst door én neem je al een flinke voorsprong op de winter! Denk dan vooral ook nog even aan slotontdooier, zodat je niet in de kou komt te staan.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt ue een advies nodig?  Vraag het ons!
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina: Contact Stel ze gerust.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Geplaatst op 27 September 2013

https://www.ts24.be/images/content/auto-herfst.jpg

Deel deze blog

Vind meer over de volgende onderwerpen

Recent geplaatste blogs

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Altijd een antwoord en oplossing paraat"

Suzan - Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.