+31-532005018 (09:00-17:30) | Voor 22:00 besteld en betaald? Morgen in huis!* | Binnen België gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Meest geschikte luchtgordijn kiezen!

Het meest geschikte luchtgordijn kiezen

Veel winkels zijn voorzien van een luchtgordijn. Dit is een systeem welke je plaatst ter hoogte van de deuropening. De stroom lucht, die het luchtgordijn uitscheidt, vormt een ‘gordijn’ van warme lucht. Hierdoor blijft de warmte binnen en blijft de kou buiten tijdens het stookseizoen. Het gebruik van een luchtgordijn zorgt ervoor dat de toegang voor klanten vrij is. Dit geeft hen een verwelkomend gevoel en verlaagt de drempel bij ‘drempelvrees’.

Naast het scheiden van koude en warme lucht zorgt een luchtgordijn er tevens voor dat vieze luchtjes, stof, insecten en ander vuil buiten de deur blijven. Hiermee houd je de omgeving hygiënischer voor jezelf en voor je klanten. Daarnaast zijn luchtgordijnen gemakkelijk te installeren (let op: wij adviseren door een installateur) en zijn ze onderhoudsarm.

Met welke factoren houd ik rekening?

Welk type luchtgordijn het meest geschikt is voor jou, hangt af van een aantal factoren:

Juiste afmetingen voor het luchtgordijn bepalen

Stap 1: Bepaal de juiste afmeting van het luchtgordijn

Zorg ervoor dat je de afmeting van de deuropening goed opmeet. De breedte van het luchtgordijn moet de gehele deuropening overlappen. Als dit niet gebeurt, heeft koude lucht vrij spel, en komen insecten alsnog de ruimte binnen. Wanneer de deuropening 140 centimeter breed is, raden wij een luchtgordijn aan van 150 centimeter breed. Daarnaast is het zeer belangrijk dat het luchtgordijn de benodigde hoeveelheid lucht heeft om de grond te bereiken. Doordat de deuropening volledig wordt afgesloten door de luchtstroom wordt de koude lucht snel verwarmd.

Stap 2: Kies het meest geschikte type luchtgordijn

Weeg voor jezelf af op welke manier je wilt dat de lucht van elkaar gescheiden wordt. Kies hiervoor uit een elektrisch luchtgordijn, een warmwater luchtgordijn (aangesloten op de CV-installatie) of een warmtepomp luchtgordijn of juist een koud luchtgordijn.

Stap 3: Onverwarmd of verwarmd luchtgordijn?

Een verwarmd luchtgordijn scheidt warme lucht uit, waardoor koude lucht een warme temperatuur krijgt en daarom niet als tocht wordt ervaren. De warme binnenlucht blijft in de ruimte, terwijl de koude lucht wordt verwarmd. Naast een verwarmd luchtgordijn zijn er ook ambiente luchtgordijnen verkrijgbaar. Deze scheidt onverwarmde lucht uit, waarbij de warme lucht in de ruimte blijft en koude buitenlucht niet wordt verwarmd. Een koude luchtgordijn is ideaal wanneer je juist warme lucht buiten wilt houden wanneer je binnen een airconditioning hebt. Bekijk ons assortiment luchtgordijnen

Een onverwarmd, of juist verwarmd lcuhtgordijn?

Wil jij meer weten over luchtgordijnen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer informatie over onze producten? Vraag het ons! Mail naar klantenservice@ts24.nl. Bel in Nederland naar 053-4283600 (09:00-17:30) en vanuit België naar 03-8080485 (09:00-17:30).

Deel deze how-to

Deel via e-mail Druk deze How-to af Deel deze How-to op Facebook Deel deze How-to op Twitter Deel deze How-To op Google Plus Deel deze How-to op Google Plus

Dit vindt u misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"From Russia with Love"

Oksana - Project Manager

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vind hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.