Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Hoe gebruik ik een gasbrander?

Bestrijd onkruid op een effectieve manier?

De CFH PZ6000 is verkrijgbaar met een drukregelaar van 2.5 bar, welke geschikt is voor meerdere gasbranders. Deze drukregelaar is geschikt voor 5, 11 en 33 kilogram propaan gasflessen. De drukregelaar is noodzakelijk, omdat de 5 bar drukregelaars niet de juiste druk opbouwen om de juiste temperatuur te bereiken. Met de PZ6000 gasbrander verwijder je ongewenst onkruid op kleine oppervlaktes zoals terrassen en opritten. Het is natuurlijk zeer vervelend dat onkruid iedere keer weer terug komt. Hoe je dit kunt voorkomen en het onkruid kunt bestrijden, leggen wij uit in deze How-to.

Met het gebruik van de regelbare PZ6000 gas- en onkruidbrander stel je het onkruid bloot aan de hitte van de brander, welke op kan lopen tot wel 1600 graden Celsius. Door de hitte barsten de wandcellen van de plantjes open en vindt er vochtuittreding plaats. Hierdoor droogt het onkruid uit, verwelkt het en sterft het af. Het onkruid verliest zijn vocht, en daarbij ook zijn kracht. Om de paar weken herhaal je dit, totdat het wortelstelsel van het onkruid compleet uitgeput raakt. Als resultaat merk je dat je tuin onkruidvrij wordt.

Met gemak je tuin onkruidvrij maken

De gasbrander is prima inzetbaar voor andere werkzaamheden, zoals het verwijderen van algen, schimmels en onkruidzaden. Door zijn grote vermogen kun je werkzaamheden met teer verrichten, daken isoleren, beton drogen en tevens bij mooi weer zelfs de barbecue aansteken. De PZ6000 wordt het meest gebruikt voor het onkruidvrij maken van je tuin. De PZ6000 is voorzien van een piëzo-ontsteking, waardoor je de waakvlam door middel van één druk op de knop aan kunt steken. Wanneer je niet kiest voor een gasbrander met piëzo-ontsteking, gebruik je een handaansteker om de gasbrander aan te steken. Hoe gemakkelijk je met de gas- en onkruidbrander PZ 6000 het onkruid kunt bestrijden, leggen we uit in de onderstaande stappen.

Stap 1: Montage van de gasbrander

Schroef de speciale brander van 60mm en de verbindingen voor de handgreep beiden stevig vast op de verlengbuis. Bevestig de propaangasslang vast aan de handgreep, waarna je de drukregelaar stevig aan de propaangasslang bevestigt. Voordat je de drukregelaar aan de propaangasfles bevestigt, moet de klep van de gasfles gesloten zijn. Houd er rekening mee dat je de gasbrander alleen aansluit op de gasfles in de open lucht en open ruimte.

Stap 2: Hoe doe ik de dichtheidscontrole?

Bevestig de drukregelaar op de uitrusting. Voordat het vloeibare gas naar het apparaat stroomt, moet je nakijken of het regelventiel aan de handgreep geheel gesloten is. Open nu het ventiel aan de propaangasfles en controleer voor ieder gebruik of alle onderdelen gasdicht met elkaar verbonden zijn. Zo verzeker je jezelf ervan dat je alles veilig hebt aangesloten en er geen beschadigde onderdelen zijn. Met zeepsop of een gaslek zoekspray kun je zien of er belletjes ontstaan bij de verbindingen.

STAP 3: EN NU…. AAN DE SLAG MET JE GASBRANDER!

Wanneer de drukregelaar is bevestigd, open je het regelventiel aan de handgreep en de klep aan de gasfles een beetje. Druk daarna de knop van de piëzo-ontsteking meerdere keren in, totdat de vlam aan de brander aan gaat. Dit doe je nog zonder de energiebesparingshendel in te schakelen. Laat het apparaat nu 20 seconden lang opwarmen (alleen de spaar/waakvlam).

Wanneer je de energiebesparingshendel indruk, komt er een grotere steekvlam uit de gasbrander. Zorg er direct voor dat je de gasbrander in dezelfde stand houdt als op de afbeelding, omdat er anders een kans ontstaat dat de piëzo-ontsteking smelt. De kop van de gasbrander moet schuin omhoog wijzen, zodat de steekvlam de piëzo-ontsteking niet raakt. Met een gasbrander maak je op een effectieve manier je de tuin onkruidvrij. 

 

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt u een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.be.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Direct zelf aan de slag?

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Diamandslijp producten van Zwitserse Kwaliteit"

KGS Diamonds - uw gereedschap in goede handen!

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.