Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Hoe gebruik ik een elektrische sfeerhaard?

Iedere elektrische sfeerhaard is tegenwoordig dusdanig technologisch ontwikkeld, dat deze een realistisch vlammenspel weergeeft. De sfeerhaard zorgt voor sfeer en gezelligheid in huis en is vaak verkrijgbaar met verwarmingselement zodat je de traditionele sfeer van een open haard na kunt bootsen. De warmte en het aanzicht geven je een aangenaam gevoel, zoals het vuur van een traditionele open haard.

Wanneer je kiest voor een elektrische sfeerhaard moet je met een aantal dingen rekening houden. Tegenwoordig heeft een elektrische sfeerhaard een zeer realistisch vlammenspel. Zo ook de mobiele Eurom Sfeerhaard Barcelona, welke is voorzien van een inwendig verwarmingselement en een ventilator, die de warmte aan de bovenzijde uit de haard blaast. Onder de beschermkap aan de voorkant van de Barcelona Sfeerhaard bevinden zich twee knopjes om de bijverwarming van de sfeerhaard in te stellen. Hoe je de Eurom Sfeerhaard Barcelona Mobiel installeert en gebruikt, leggen wij je uit in deze How-to.

Drie verschillende standen op de Eurom elektrische sfeerhaard Barcelona

De verwarming van de Barcelona Sfeerhaard heeft drie standen: uit, een lage stand (1000 Watt) en een hoge stand (2000 Watt). In principe is de Barcelona ieder seizoen te gebruiken, omdat het vlammenspel onafhankelijk werkt van de verwarming. Het vlammenspel wordt gegenereerd door twee 25W E14 SES kaarslampen met een kleine fitting. De twee lampen bevinden zich achter het paneeltje aan de achterzijde van de haard en zijn gemakkelijk zelf te vervangen.

Hoe gemakkelijk je de Eurom elektrische sfeerhaard Barcelona kunt installeren, bedienen en gebruiken, leggen we uit in de onderstaande drie stappen.

Stap 1: Controleer de sfeerhaard na ontvangst!

Controleer bij ontvangst van je elektrische sfeerhaard of het geen beschadigingen of tekenen vertoont die op een fout, defect of storing wijzen. Doorgaans wordt de sfeerhaard tegen de muur geplaatst, waarbij deze op een stevige, vlakke ondergrond moet staan. De aanzuigroosters van de kachel bevinden zich aan de onderzijde, waardoor deze niet op een hoogpolig tapijt of een zachte ondergrond kan staan. Kies een geschikte plaats voor de kachel, minimaal een meter verwijderd van brandbare materialen en in de buurt van een minimaal 16 Amp. gezekerd en geaard stopcontact (beveiligd met 30 mA aardlekschakelaar).

Geaard stopcontact!

Stap 2: Installeren en aansluiten

Controleer of de gegevens van het typeplaatje overeenkomen met die van de stroomvoorziening waarop je de elektrische sfeerhaard wilt aansluiten (220 - 240 Volt, 50 Hz). Sluit geen andere apparatuur aan op dezelfde aansluiting. Controleer daarnaast of de schakelaar op ‘UIT’ staat en steek de stekker in het geaarde stopcontact. Door schakelaar 1 en eventueel 2 en 3 in te drukken neem je de elektrische sfeerhaard in gebruik. De oranje pijlen geven aan waaraan je kunt zien dat je stopcontact geaard is: hierdoor wordt de stroom doorgestuurd naar ‘de aarde’ wanneer het stopcontact overbelast raakt.

Stap 3: Hoe bedien ik de elektrische sfeerhaard?

Keuzeschakelaar op de barcelonasfeerhaard

De bedieningsschakelaars bevinden zich onder de metalen afdekplaat aan de voorzijde van de elektrische sfeerhaard. Wanneer je deze plaat naar voren klapt zie je drie schakelaars: Schakelaar 1: Hiermee schakel je de stroomtoevoer naar de elektrische sfeerhaard en het vlammenspel in, zonder de verwarming. Op deze manier is de Eurom Barcelona ook gemakkelijk ‘s zomers te gebruiken, wanneer het al iets eerder donker begint te worden. Schakelaar 1 + 2: 1000 Watt verwarming ingeschakeld inclusief vlammenspel Schakelaar 1 + 2 + 3: 2000 Watt verwarming ingeschakeld inclusief vlammenspel

Op deze aangename manier heb je een degelijke elektrische sfeerhaard mét realistisch vlammenspel in huis, zonder afvoer- en rookkanaal. Ben je benieuwd naar het product en wil je ook profiteren van het gemak? Koop de Eurom Sfeerhaard Barcelona Mobiel, waarbij je nu 47% bespaart op je aankoop!

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt u een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.be.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Direct zelf aan de slag?

Bekijk alle gebruikte producten

Deel deze how-to

Dit vindt u misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Snelle service "

Postnl - Pakketjes binnen Nederland en Belgie

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.