Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: de Eurom Flame Heater 9000 terrasverwarmer monteren

De Flame Heater 9000 is de perfecte heater om te kunnen blijven genieten van de mooie zomer- en nazomeravonden. Naast dat de heater jouw terras en de omgeving heerlijk warm houdt, ziet hij er ook nog eens erg mooi uit. Daarbij heb je met deze heater geen last van Die lelijke gasfles, aangezien je deze gemakkelijk kwijt kan in de voet van de heater. 

Hoe zet ik de Eurom Flame Heater in elkaar?

Voordat je van de Eurom Flame Heater 9000 kan genieten, moet je hem eerst in elkaar zetten. Dit kan nogal lastig zijn, aangezien er veel verschillende moertjes en boutjes bij zitten. Daarom leggen wij je in deze how-to uit, hoe je de Flame Heater in elkaar zet. 

Stap 1: We beginnen met het in elkaar zetten van de kap. Voordat je begint, moet als eerst het blauwe folie worden verwijderd van de vier onderdelen.  Tip: Begin bij de randjes, dan gaat het net even makkelijker. 

Stap 2: Schuif de reflectieschermen op elkaar. Doe dit eerst met de ene helft en zet deze vast met een boutje. Voeg vervolgens de andere helft samen en zet deze ook vast. Als laatst worden de twee helften op elkaar aangesloten, zodat je een geheel krijgt. Let op: zet eerst de onderkant vast met boutjes, de bovenkant wordt pas later vastgezet.

Stap 3: Als laatst wordt de ronde plaat bovenop vastgezet met schroefjes, zodat de kap helemaal dicht is.

Stap 4: Pak het vlamscherm, te zien in de onderstaande afbeelding, en plaats deze op de branderunit. 

Stap 5: Draai het vlamscherm op zo’n manier, dat je schroeven gemakkelijk kan plaatsen. Als alles goed past draai je het vlamscherm vast aan de branderunit. 

Stap 6: Nu wordt de kap bovenop het vlamscherm gemonteerd. Hiervoor heb je de afstandsbouten, de grote ringetjes en de vleugelmoeren nodig. De benodigde onderdelen zijn te zien in de afbeelding.

Plaats een ringetje op het vlamscherm en plaats hier de afstandsbout in. Plaats vervolgens nog een ringetje op de moer. Nu kun je de kap bovenop de moeren plaatsen. Als je de kap heb geplaatst, worden de laatste ringetjes op de kap geplaatst. Het geheel wordt vastgezet met de vleugelmoertjes. 

Nu is de bovenkant compleet.

Stap 7: Vervolgens worden de wielen op de omkasting geplaatst met behulp van twee moeren. 

Stap 8: Als de wieltjes vast zitten kunnen de twee onderdelen op elkaar worden geplaatst en worden vastgezet. 

Nu is de Flame Heater compleet!

En hoe zit het met de gasfles?

Nu heb je de Eurom Flame Heater 9000 in elkaar gezet, maar je bent nog niet klaar.
Nu moeten de gasfles en de gasslang nog worden aangesloten. Dit is heel gemakkelijk, aangezien je alleen de drukregelaar aan de gasbus hoeft te bevestigen. De drukregelaar zit al aan de gasslang, dus dit hoef je niet zelf te doen. Draai, voor de zekerheid, alle onderdelen nogmaals goed aan.

Nog eventjes controleren

Als alle bouten en moeren goed vast zitten, is de heater al bijna klaar voor gebruik. Toch is het verstandig om voor gebruik een lekkagetest uit te voeren. Dit doe je als volgt:

Stap 1: Controleer of de gasfles vol is.

Stap 2: Maak een zeepoplossing van één deel water en één deel zeep. 

Stap 3: Zet de bedieningsknop op ‘OFF’

Stap 4: Breng  de oplossing aan op de slang en alle aansluitingen. Dit kun je doen met een spuit of een borstel. Zorg er in ieder geval voor om een royale hoeveelheid van het mengsel te gebruiken, zodat je eventuele lekken duidelijk kan zien.

Stap 5: Draai de gastoevoer open.

Stap 6: Ga grondig na of je ergens zeepbellen ziet verschijnen. Als je zeepbellen ziet is er op die plek een lekkage. Sluit in dit geval het gastoevoer af en zorg ervoor dat het onderdeel beter wordt vastgezet of wordt vervangen.

Stap 7: Herhaal, indien nodig, de test meerdere keren. Als de lekkage blijft, is het verstandig om contact opnemen met de leverancier. 

Draai het gastoevoer direct dicht, zodra je gas ruikt. In dit geval mag niemand te dicht bij de heater staan en mag er geen gebruik worden gemaakt van vuur, aangezien gas licht ontvlambaar is en dit een gevaarlijke situatie kan opleveren. Bij twijfel kun je altijd de brandweer bellen. Zorg er dan wel voor dat je op voldoende afstand van de heater staat. 

Hopelijk hebben we je duidelijk uitgelegd hoe je de heater in elkaar zet. Zo niet, kun je ook nog ons instructiefilmpje bekijken. Mocht je er toch niet uitkomen of nog vragen hebben, kun je altijd mailen of bellen.

Wil jij ook genieten van de warmte van de Flame Heater? Bekijk dit product in onze webshop!

 

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt u een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.be.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Dit vindt u misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Samen maken we het mooi makkelijk"

Ruud - Directeur

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.