Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Garage, schuur of berging beschermen tegen bevriezing

In de winter worden de dagen korter en de nachten kouder. De nachtvorst ligt op de loer. Laat jezelf niet verrassen door de kou en bescherm je garage, schuur of berging tegen bevriezing. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Wat zijn de gevolgen van nachtvorst?

Nachtvorst kan voor vervelende verrassingen zorgen. Niet alleen de vijver in het park bevriest, maar ook het water in je waterleiding. Dit kan voor schade en ellende zorgen. Water zet namelijk uit als het bevriest. Als gevolg kan de waterleiding scheuren. Laten we het niet hebben over de schade, de loodgieter en de verzekering. Wij denken namelijk niet in problemen maar in oplossingen om dit probleem te voorkomen.

Vorstbeveiligers

Voor een kleine of slecht geïsoleerde ruimte kun je ook een vorstbeveiliger gebruiken. Zoals de naam het al aangeeft, beveiligt het je schuur, garage of berging tegen vorst. Het kacheltje beschikt namelijk over een thermostaat zodat de gewenste temperatuur gehandhaafd blijft. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in de ruimte. De vorstbeveiliger beschermt waterleidingen en andere gevoelige onderdelen tegen bevriezing. Wil je meer weten, of wil jij ook vorstbeveiliger? Bekijk ons assortiment vorstbeveiligers.

Elektrische kachel

Veel mensen weten het niet, maar wij hebben veel elektrische kachels in ons assortiment die uitstekend fungeren als vorstbeveiliger. Wat er fijn is aan deze kachels is sommige een timer hebben en een afstandbediening. Zo kun je gemakkelijk de temperatuur regelen. Een mooi voorbeeld van z’n kachel is de Eurom Allow Allround 2200 Ventilatorkachel.

Keuzehulp: Vorstbeveiliger of een elektrische kachel met vorstbeveiliging?

Mocht je er nog niet uit zijn wat de beste keuze is voor jou, zijn hier een paar verschillen. Een vorstbeveiliger is gefocust op het snel verhitten van kleine of slecht geïsoleerde ruimtes. Het voornaamste doel is de ruimte beschermen tegen de vorst. Deze zijn licht van gewicht en kunnen dan ook opgehangen worden. Een kachel als vorstbeveiliger is vaak wat zwaarder, maar ook krachtiger. Ze hebben genoeg vermogen om grotere ruimtes te verwarmen. Als je graag klust in je garage of schuur, verwarmd de elektrische kachel gemakkelijk je werkplek. Let er wel op dat de elektrische kachel ook vorstbeveiliging heeft.

Wil je toch graag een vorstbeveiliger en wat extra warmte tijdens het klussen? Dan kun je het werkklimaat regelen door het te combineren met een werkplaatskachel. Deze gebruik je om ‘s winters in een fijne temperatuur te klussen. ‘s Nachts laat je het werk over aan de vorstbeveiliger.

Brandveiligheid

Ik snap wat je denkt: Als ik een vorstbeveiliger of elektrische kachel de hele nacht aan laat staan, is dit dan wel brandveilig? Het antwoord is ja. Veel van onze kachels en vorstbeschermers hebben een oververhittingsbeveiliging. Dan kun je de hele nacht veilig het apparaat laten draaien. Pas wel op dat de voorwerpen rondom het apparaat niet te warm worden.

Vorstwerende snoeren

Bij vorst kunnen de leidingen in en rond het huis bevriezen of zelfs scheuren. Dit zorgt voor veel schade aan je leiding, muren en inboedel. Bespaar jezelf de tijd, moeite en geld en voorkom dit probleem. Een vorstwerend snoer zorgt ervoor dat je waterleiding in de niet verwarmde ruimtes van je huis of schuur niet kapot vriest. Zodra je de stekker in het stopcontact steekt begint het vorstwerende snoer de leiding te ontdooien of te voorkomen dat deze bevriest. Bekijk ons assortiment vorstwerende snoeren.

Bang dat het snoer veel energie verbruikt? Geen zorgen! De snoeren uit onze collectie hebben een thermostaat. De thermostaat schakelt het snoer alleen in wanneer de temperatuur onder de 3 graden daalt. De stekker mag daarom aangesloten blijven zolang de kabel rond de leiding zit. Onze collectie vorstwerende snoerende varieert tussen de 2 en 24 meter. Met deze ruime variatie kun jij een snoer op maat vinden!

Vergeet niet je buitenkraan af te sluiten. Deze is namelijk extreem vatbaar voor de kou. Geen zin om elke winter je buitenkraan af te sluiten? Met vorstwerend snoer laat je gesprongen en bevroren leidingen definitief in het verleden. De snoeren zijn namelijk waterbestendig.

Hogedrukspuit afkoppelen

Je bent niet de eerste die vergeet de hogedrukspuit af te koppelen. Het is echter wel belangrijk. Als deze bevroren is kan het zorgen voor een hoop ellende en schade. Voorkom dat de leiding knapt en koppel je hogedrukspuit los.

 

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt u een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.be.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Dit vindt u misschien ook leuk

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"TS24, zet de klant op nr 1"

Bloem - Teamleider Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.