Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Monoblock airco kiezen

Olimpia Splendid Unico

Eerder schreven we al een how-to over de installatie van monoblock airco’s. Een groot voordeel van dit populaire type airco is namelijk de eenvoudige installatie, die je aan de hand van ons stappenplan zelf kunt doen als je een beetje handig bent. Wil je eerst nog meer te weten komen over dit type airco voordat je overgaat tot koop en installatie? In deze nieuwe how-to vertellen we je alles over de verschillende soorten monoblock airco’s in ons assortiment.

WAT IS EEN MONOBLOCK AIRCO?

Monoblock airco’s zijn airco’s waarbij alle functies in één apparaat zitten. Dit in tegenstelling tot split airco’s, die bestaan uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Hoewel (de meeste) mobiele airco’s officieel ook tot de monoblocks behoren, richten we ons vandaag enkel op de vaste monoblock airco’s voor aan de wand. Deze wandmodellen voeren de warmte af door twee buizen die door de muur naar buiten gaan. Een monoblock airco is ideaal voor als je geen buitenunit aan je muur mag, kan of wil hangen, bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis of monumentaal pand woont of omdat een buitenunit tot geluidsoverlast zou leiden. Ook het prijskaartje en de relatief eenvoudige installatie zijn pluspunten.

WELKE MONOBLOCK AIRCO’S ZIJN ER?

Bij het kiezen van een monoblock airconditioner is het uiteraard belangrijk dat je op de hoogte bent van het aanbod. Bij TS24 hebben we monoblocks van verschillende merken in het assortiment, te weten Olimpia Splendid, Argoclima, Innova (merk van Thermo Comfort) en Diloc. Al onze monoblock airco’s zijn Made in Italy. De prijs van deze monoblocks ligt hoger dan van de units die in China zijn geproduceerd, maar de kwaliteit en het design zijn dan ook stukken beter.

SF OF HP?

In jouw zoektocht naar de ideale monoblock airco is het belangrijk om te weten of je een SF of een HP (Heat Pump) versie wilt. Je vindt deze lettertjes in de productnaam van de meeste monoblocks, in ieder geval in die van Olimpia Splendid. SF airco’s zijn enkel geschikt om mee te koelen. De SF versies zijn populair, omdat deze voordeliger zijn dan HP’s en de meeste mensen immers een airco willen voor verkoeling op warme zomerdagen. De HP uitvoering is wat duurder, maar zeker interessant. Deze airco’s kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen, waardoor je de unit vrijwel het hele jaar door kunt gebruiken. 

DE MONOBLOCK AIRCO’S VAN OLIMPIA SPLENDID

De meeste monoblocks uit ons assortiment zijn van het Italiaanse merk Olimpia Splendid. Olimpia Splendid heeft een uitgebreide lijn met airco’s zonder buitenunit, die luistert naar de naam Unico. Binnen deze lijn zijn meerdere modellen te onderscheiden, waarvan er op dit moment vijf bij ons te koop zijn: Unico Air, Unico Inverter, Unico Air Inverter, Unico Smart en Unico Easy. Om je keuze makkelijker te maken lichten we elk model kort toe.

UNICO AIR

De Olimpia Splendid Unico Air is de slankste en stilste monoblock airco uit de Unico-lijn. De unit is slechts 16 centimeter dik en produceert op de laagste stand een geluidsdruk van 27 dB(A). Desondanks heeft de Unico Air een prima koelkracht (1.8 kW). In onze webshop kun je terecht voor zowel de Unico Air 8 SF als de Unico Air 8 HP. De HP uitvoering kan naast koelen ook verwarmen met een vermogen van 1.7 kW. Deze airco is daarom ook ideaal als verwarming in de tussenseizoenen!

UNICO INVERTER

De Unico Inverter van Olimpia Splendid is de eerste monoblock airco met inverter techniek. Dankzij deze techniek reageert de airco snel op veranderingen van het klimaat van de ruimte. De unit stemt de koel- of verwarmingscapaciteit direct op deze veranderingen af, uiteraard rekening houdend met de door jou gewenste temperatuur. Dankzij de inverter techniek heb je altijd een stabiel binnenklimaat. Ook mooi: het energieverbruik van deze systemen is tot 30% lager dan dat van standaard monoblock airco’s. Er is zowel een alleen koelen versie (Unico Inverter 12 SF, koelvermogen van 2.7 kW) als versie met warmtepomp beschikbaar (Unico Inverter 12 HP, koel- en verwarmingsvermogen van 2.7 kW).

UNICO AIR INVERTER

Met de Unico Air Inverter combineert Olimpia Splendid het beste van de Unico Air en de Unico Inverter. Dit betekent dat deze unit ontzettend slank is (net als de Unico Air slechts 16 centimeter dik) en weinig geluid maakt, en tegelijkertijd beschikt over de energiebesparende invertertechnologie. Bij TS24 hebben we alle vier de versies van dit model in ons assortiment. De Unico Air Inverter 8 SF en de Unico Air Inverter 8 HP hebben een koelvermogen van 1.8 kW, waarbij de HP versie ook kan verwarmen (1.7 kW). De Unico Air Inverter 10 SF C en de Unico Air Inverter 10 HP zijn met een koelvermogen van 2.3 kW en een verwarmingsvermogen van 2.0 kW (HP versie) nog net iets krachtiger. De 10 SF C, het nieuwste model uit deze serie, en de 10 HP maken bovendien gebruik van geregenereerd R410A koudemiddel. Zo wordt de productie van nieuw koudemiddel vermeden en draagt Olimpia Splendid bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.

UNICO SMART

De Unico Smart is de perfecte monoblock voor het koelen en eventueel verwarmen van grotere ruimtes. De Unico Smart 10 SF en de Unico Smart 10 HP zijn met een koelvermogen van 2.3 kW al behoorlijk sterk, terwijl de Unico Smart 12 SF en de Unico Smart 12 HP zelfs een koelvermogen van 2.7 kW hebben. De versies met een warmtepomp hebben daarnaast een verwarmingsvermogen van 2.3 kW (10 HP) en 2.7 kW (12 HP). Ondanks dat deze units behoorlijk krachtig zijn, produceren ze slechts een bescheiden hoeveelheid geluid.

UNICO EASY

Uniek aan de Unico Easy zijn de pootjes. Zo hoeft deze airco niet worden opgehangen aan een muurbeugel, maar kan hij stabiel op de vloer staan. Dat maakt de installatie van deze monoblock extra easy. In ons assortiment vind je de Unico Easy HP. Deze uitvoering heeft zowel een koel- als verwarmingscapaciteit van 2.0 kW.

EEN GESCHIKTE MONOBLOCK VOOR IEDEREEN

Waar let jij op bij het kiezen van een nieuwe airco? Zoals je hebt kunnen lezen hebben de monoblock airco’s van Olimpia Splendid elk hun eigen sterke punten. We sluiten af met een kort overzicht van deze punten om jouw keuze hopelijk te eenvoudiger te maken.

Zoek jij een monoblock airco die vooral heel krachtig is? Met de Unico Smart haal je het meeste vermogen tegen de beste prijs in huis. De 12 SF en 12 HP hebben een koelvermogen van 2.7 kW en zijn daarmee geschikt voor grotere ruimtes tot circa 44 m², afhankelijk van de isolatieklasse van de ruimte. In deze how-to leer je meer over het koelvermogen dat je nodig hebt voor jouw kamer. Ook de Unico Inverter is behoorlijk krachtig. Deze airco beschikt over invertertechnologie en is daarom wel wat prijziger dan de Smart. Systemen met deze techniek zorgen voor een stabiel binnenklimaat en verbruiken tot 30% minder energie dan andere monoblocks, waardoor de Inverter de investering zeker waard kan zijn.

Vind jij een mooi design belangrijk? Vergeet niet dat al onze monoblocks uit Italië komen, een land dat schoonheid en design hoog in het vaandel heeft staan. De Unico airco’s van Olimpia Splendid zijn ontworpen door vooraanstaande designers en architecten. De afgelopen jaren zijn diverse ontwerpen zelfs genomineerd voor prestigieuze designprijzen, zoals de Good Design Awards. Er is momenteel één monoblock dat er qua design echt bovenuit springt, en dat is de Unico Air. Deze unit heeft een strak ontwerp en is slechts 16 centimeter dik. Perfect voor wie vindt dat een airco niet alleen praktisch moet zijn, maar ook gezien mag worden.

Ben jij op zoek naar een zuinige airco? De Unico airco’s met inverter techniek zijn bijzonder efficiënt en verbruiken tot 30% minder energie dan monoblocks die met een traditionele technologie werken. De invertertechnologie zorgt ervoor dat het koelen of verwarmen heel geleidelijk gaat en er geen temperatuurschommelingen plaatsvinden. In ons assortiment hebben we zowel de standaard Unico Inverter (in de uitvoeringen 12 SF en 12 HP) als de superslanke Unico Air Inverter (8 SF, 8 HP, 10 SF C en 10 HP). De Unico Inverter 12 HP en de Unico Air Inverter 10 SF C en 10 HP zijn bovendien verkrijgbaar met geregenereerd koudemiddel. Zo hoeft er voor deze units geen nieuw koudemiddel te worden geproduceerd en draag je met de aanschaf van deze monoblocks bij aan een circulaire economie.

Als het je gaat om de eenvoudige installatie zijn alle monoblock airco’s uit ons assortiment geschikt, dus ook die van andere merken dan Olimpia Splendid. In onze how-to die we eerder benoemden vind je een handig stappenplan en tips voor een soepele installatie. Door de installatie zelf te doen geniet je niet alleen vliegensvlug van een koele kamer, maar bespaar je ook een hoop geld.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt u een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.be.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Techniek en service"

Merijn - Klantenservice

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.