Vóór 23:00 besteld? Morgen thuis* | Ergens goedkoper? Prijsverschil terug!
Vóór 23:00 besteld? Morgen in huis!* | Gratis verzending vanaf 75 euro.
Terug naar how-to overzicht Kies een andere how-to

How-to: Zo krijg je je werkplaats of garage goed warm!

De werkplaats goedkoop verwarmen met een werkplaatskachel

Welke werkplaatskachel het meest geschikt is om jouw werkplaats te verwarmen, is afhankelijk van een paar factoren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, zodat je de beste kachel kiest voor jouw werkplaats.

Allereerst is natuurlijk de grootte van jouw werkplaats de belangrijkste factor. Daarnaast speelt ook de aanwezige energiebron een rol, en is het belangrijk rekening te houden met de isolatie van de werkplaats en het geluid dat geproduceerd mag worden.

Verwarm je werkplaats direct of indirect

Verwarming kan je indelen in 2 soorten: directe verwarming en indirecte verwarming. Straalkachels geven directe verwarming, doordat de infraroodstraling de oppervlaktes die het raakt, opwarmt. Dit is ook de aangename straling die je voelt van de zon, een haardvuur of een terrasverwarmer.

Bij indirecte verwarming, zoals een radiator of convectorkachel, wordt alleen de lucht die langs de kachel komt, verwarmt. Door het natuurlijke stijgende karakter van warme lucht ten opzichte van koelere lucht ontstaat er stroming.

Een tussenvorm is een elektrische kachel of een gaskanon met ventilator erin. Deze warmen dan wel de lucht op, maar doordat deze met een ventilator de ruimte in wordt geblazen, verwarmen deze toch heel direct.

De beste manier om jouw werkplaats of schuur te verwarmen

De gemiddelde schuur of werkplaats is niet bijzonder goed geïsoleerd. Dat is ook meteen een belangrijk gegeven. Het zorgt ervoor dat de ruimte moeilijk op te warmen is en ook weer snel de warmte verliest.

Daarom kiezen we vaak voor een directe manier van verwarmen. Zo kunnen we de werkplaats warm stoken als we er zijn en hebben we er direct profijt van. Als het goed is, wordt er ook nog gewerkt, dus hoeven we het niet strak 21 graden te houden.

Onze aanraders: vier soorten werkplaatskachels om direct te verwarmen

De verschillende werkplaatskachels zijn op te delen in de vier categorieën. Wij zullen ze hieronder kort bespreken.

1. Werkplaats elektrisch verwarmen: Elektrische werkplaats kachels

Deze kachels zijn erg populair. Ze zijn goedkoop in aanschaf. Makkelijk in gebruik en verwarmen jouw werkplaats erg snel. Het maximale vermogen is helaas beperkt tot 3kW in een gemiddeld huis, omdat je anders de groep overbelast. Uiteraard zijn er zwaardere modellen die op 400V aansluiting werken, maar dat is niet in iedere werkplaats beschikbaar.

De Eurom EK Delta 3000 is een elektrische ventilatorkachel die geschikt is voor gebruik in een werkplaats, schuur of garage. Door een groot vermogen, van maar liefst 3000 Watt, is jouw werkplaats of garage binnen mum van tijd op de gewenste temperatuur en kan je uren door blijven klussen.

Bekijk hier ons volledig aanbod van elektrische werkplaatskachels.

2. Werkplaats op gas verwarmen: Gaskanon of heteluchtkanon

Meer geschikt voor de grote schuur of tochtige ruimte zijn de werkplaats kachels op gas. Een gaskanon of een heteluchtkanon op flessengas, petroleum of diesel worden daarvoor meestal gebruikt. Wat goedkoper in gebruik, maar net wat minder gebruiksvriendelijk.

Immers heb je zowel elektriciteit nodig voor de fan, als een brandstof voor het kachel gedeelte. Een belangrijk voordeel van de warmtekanonnen is dat zij veel hogere vermogens mogelijk maken.

Het Eurom HKG-10 heteluchtkanon werkt op gas en kan ruimtes tot 500m3 verwarmen. Dankzij de grote ventilator wordt er een grote luchtverplaatsing tot 300 m3/h  gegenereerd waardoor een ruimte snel verwarmd kan worden.

Bekijk hier ons volledig aanbod gaskanonnen en heteluchtkanonnen om je werkplaats te verwarmen op gas.

3. Direct warm op de plek: Gasstraler of infraroodstraler

Gasstralers of infraroodstralers zijn erg prettig als je direct op de plek waar je aan het werk bent, verwarmd wil worden. Hoewel een infraroodstraler een behoorlijk bereik heeft, is dit type verwarming erg geschikt om lokaal te verwarmen. Bij je werkbank of boven het motorgedeelte van de auto.

Sommige typen monteer je op de gasfles (niet inbegrepen) en dit maakt het een makkelijke mobiele verwarming waarvoor je géén elektriciteit nodig hebt. (ook handig als terrasverwarming, of onder de luifel van de caravan).

De Eurom TH1800R is een luxe design terrasstraler inclusief afstandsbediening. Geniet optimaal van je garage of werkplek, ook als het wat koeler wordt. Met één druk op de knop geniet je van heerlijke warmte! De infraroodstraler heeft een vermogen van 1800 Watt, waarmee niet zozeer de lucht wordt opgewarmd, maar juist de voorwerpen (en personen) binnen haar bereik.

4. Ongebruikelijk, maar wel efficiënt: Terrasverwarming

Een wat onorthodoxe manier van werken, maar niet minder warm. Je zou ook een terrasverwarmer kunnen gebruiken om je werkplaats of garage te verwarmen. Veel mensen hebben al een terrasheater of willen die ook wel.

Als je deze mobiel monteert of een mobiele variant hebt, kan je die natuurlijk ook heel goed in de werkplaats gebruiken. Handige extra tip met dubbel plezier!

Met de Eurom Q-time 2000S terrasverwarmer heb je een krachtige, mobiele elektrische heater in huis. Perfect voor de frisse lentedagen of late zomeravonden! De Q-time heeft een maximaal vermogen van 2000 Watt en een bereik van 14 m². Ideaal om een middelgroot terras of balkon te verwarmen.

Bekijk ons volledig aanbod terrasverwarmers hier, zowel op elektriciteit als gas.

Heb je een schuur of garage? Dan hebben we nog een extra alternatieve verwarming!

Indien je een redelijk goed geïsoleerde garage of schuur hebt, kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een petroleumkachel, gaskachel of elektrische radiator. Voordeel van deze kachels is dat ze veel stiller of geheel stil zijn in gebruik. In sommige werkplaatsen wordt niet met veel lawaai gesleuteld, gezaagd en geboord, maar is toch behoefte aan een beetje warmte.

Goede isolatie is dan, vooral bij de radiatoren en convectors wel een must. Een petroleumkachel geeft wel een heel comfortabele infraroodstraling.

De Tectro Laser SRE 1330 TC2 Petroleum Kachel verwarmt ruimtes tot 120m3 zonder enige moeite. De verwarmingscapaciteit is maximaal 3 kW. Dankzij de Fuzzy Logic en timerfunctie bereik je de juiste temperatuur in de ruimte op ieder gewenst moment.

Bekijk hier ons volledige aanbod aan alternatieve werkplaats verwarming.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of hebt u een advies nodig?
Neem dan contact op met de klantenservice van TS24.
Bel op werkdagen +31-532005018. We zijn bereikbaar tussen (09:30 - 11:30 + 15:00 - 17:00).
Of stel de vraag via onze contactpagina. Contact Stel ze gerust.
Of stuur een e-mail naar: klantenservice@ts24.be.
Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Deel deze how-to

Waarom mooi makkelijk bij TS24 shoppen?

Er zijn veel redenen waarom anderen voor TS24 hebben gekozen. Hieronder vindt u er een paar...

  • Gedegen advies van onze experts
  • Gewoon goede service
  • 14 dagen recht van retour
  • Veilig kopen & betalen
  • Thuisbezorging door PostNL
  • Kies zelf uw afleverdag en tijd

"Snelle service "

Postnl - Pakketjes binnen Nederland en Belgie

Hebt u vragen over uw bestelling, of komt u er niet uit met uw product? Vindt hier het antwoord op uw vraag, of bel met onze klantenservice.